Dietologia Blerina Bombaj është e njohur për të gjithë me këshillat he recetat e saj për t’u ushqyer shëndetshëm. Meqënëse ditët e ftohta kanë ardhur, ne i kërkuam Blerinës të na sugjeronte një recetë të shijshme dhe të thjeshtë për këto ditë të ftohta.
“Supe me panxhar të pjekur ” është receta që ne vendosëm të ndajmë sot me ju. Është e thjeshtë, e shijshme, dhe mbi të gjitha shumë e shëndetshme.
Përbërësit:
1kg panxhar, te qeruar dhe te prere ne kubike
1 qepe te vogel te prere ne 4 pjese
3 hudhra bashke me lekuren
4 kercej timo
2 luge vaj ulliri
5 kupa leng pule ose perimesh
½ kupe pistak te pjekur dhe te kriposur
½ kupe majdanoz te fresket te grire
1 portokall te shtrydhur dhe lekuren te grire
2 luge uthull vere te kuqe
¼ kupe vaj ulliri
Pergatitja:
Ndizni furren ne 180grade Celcius
Marinoni panxharet me qepe, hudhra, vaj ulliri dhe i vendosni ne leter furre ne tepsi. Sperkatini me kripe dhe timo. I piqni per rreth 1 ore duke i perzier here pas here dhe duke hequr hudhrat ne mes te pjekjes.
Zhvishni hudhrat dhe se bashku me panxharet, qepet dhe lengun i bluani ne blender.
I hidhni kripe, piper dhe i vendosni ne tigan per 10 minuta.
Pastroni blenderin dhe hidhni pistaket, lengun e portokallit, 1 luge te madhe lekure portokalli, uthullen dhe vajin. Bluani dhe sperkasni me kripe, piper.
Hidhni supen ne pjate dhe persiper i shtoni salcen, majdanozin dhe krutonet.