Sociale

Smip.al, aty ku lidhet trinomi mësues-nxënës-prindër


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 17:06 - 20/12/21 |
el ida

Prindërit, edhe kur janë tejet të ngarkuar me punët e tyre të ditës, e kanë gjithmonë një sy e një vesh, andej nga shkolla, me merakun e përhershëm, për sjelljen dhe ecurinënë mësime të fëmijëve në shkollë. Nxitojnë të kapin oraret e mbledhjeve me prindër e për të takuar mësuesit.

Ndërsa tani, digjitalizimi i arsimit parauniversitar, do t’ua bëjë shumë më të lehtëkët marrëdhënien me mësuesit e do t’jua heqë meraqet në çdo moment të ditës. Me një klikim në smip.al prindërit mund të marrin vetë gjithë informacionin për fëmijët e tyre, mund të shohin vlerësimet e çdo lënde, komentet e ndryshme nga mësuesit, e të kuptojnë mbi të gjitha kur fëmija ka munguar pa arsye e pa dijeninë e tyre në shkollë. Me një email apo sms, edhe kur mund të jenë në kulmin e punëve, ata do tëinformohen në kohë reale për gjithçka, pa pasur nevojë të rendin drejt shkollave e takimeve me mësuesit. Madje këto të fundit, do të ketë mundësinë t’ishohin online, ashtu si dhe çdo event tjetër që do të organizohet në shkollë.

Aplikacioni smip.al do tëkrijojë lehtësira të mëdha jo vetëm për prindërit por edhe për nxënësit dhe stafet pedagogjike.

Tashmë çdo nxënës mund të aksesojë sistemin e të shohëlëndët që zhvillohen në klasën e tyre, temat qëshfaqen për atë lëndë si dhe do të mund tëshkarkojnë lehtësisht çdo dokument e video që mësuesit kanë ngarkuar specifikisht për atë temë. E çfarë është më e rëndësishmja ky sistem mundëson teknikisht edhe marrjen në çdo kohë, me vulë elektronike të dokumenteve të domosdoshme, si dëftesat, certifikatat e nivelit, certifikatat e maturës në përfundim të vitit shkollor apo në të ardhmen edhe vërtetime të ndryshme që mund të lëshohen nga shkollat. Të gjitha këto sigurohen me një klik, pa pasur më fare nevojë që të paraqitesh për çdo dokument në sportelet e shkollave e të presësh radhë të gjata.

Për mësuesit ky aplikacion e bën punën shumë të praktike, pasi ju mundëson  hedhjen e vlerësimeve dhe mungesave e komunikim të drejpërdrejtë me prindërit, në kohë reale. Aplikacioni mobile është dizajnuar në mënyrë që të jetë lehtësisht i aksesueshëm për këdo dhe kudo. Është një sistem që lidh fort tre hallka kaq shumë të rëndëishme, në një trinom të pashmangshëm: mësues- nxënës- prind.

Sistemi SMIP, ose ndryshe Sistemi i Menaxhimit të Informacionit Parauniversitar, është një tjetër revolucionon digjital nëarsimin parauniversitar, që synon rritjen e interaktivitetit digjital të shkollave dhe nxitjen e qytetarëve për përdorimin e teknologjive të reja.

 

 

Pas