Aktualitet

Si është gjendja e përmbytjeve në Shkodër


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 09:39 - 12/01/21 |
Opi Nion

Mëngjesin e sotëm Bashkia e Shkodrës ka publikuar të dhënat që vijnë nga monitorimi në terren i situatës së krijuar nga përmbytjet në Shkodër.

Sipas Bashkisë, aktualisht  sipërfaqja totale e përmbytur është 1903 Ha, ndërsa vazhdon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta.

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 960 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë. Ndërkohë, ujësjellësi Oblika 1 si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.

Njoftimi

Informacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 12.01.2021, ora 08.30

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 12.01.2021,ora 08.30, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.46m.(Kuota max 6.30 m)
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30,shënon kuotën 8.67 m. (Kuota max 8.70 m)
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30,shënon kuotën 7.07m. (Kuota max 7.50 m)

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1903 Ha

 1. Tokë e pakultivuar 536 Ha
 2. Foragjere të dyta, jonxhe 1185 Ha
 3. Grurë 95 Ha
 4. Bimë dekorative 80 Ha
 5. Pemtore 7 Ha

Nj.A. Ana e Malit

 1. Vazhdon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta. Rruga e Obotit është e kalushme vetëm me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm.
 2. Ujesjellesi Oblika 1 si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.
 3. UKSH ka furnizuar me uje te pijshëm banore të fshatit Oblikë.
 4. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 960 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë
 • Tokë e pakultivuar 210 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 705 Ha
 • Grurë 40 Ha
 • Pemtore 5 Ha
 • Janë shpërndarë në Obot 140 koli ujë, nga 9 litra kolia, për 70 familje.

Nj.A Dajç

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 800 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatrat Dajç,Mushan,Shirq,Suka-Dajç,Pentar,Darragjat), nga të cilat :
 • Tokë e pakultivuar 275 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 390Ha
 • Bimë dekorative 80 Ha
 • Grurë 55 Ha
 1. UKSH ka furnizuar me uje të pijshëm banore të fshatit Oblikë.
 2. Për shkak të rritjes së nivelit të ujit është bllokuar segmenti në vendin e quajtur Urrelat që lidh fshatërat Shirq me Darragjat .

Nj. A. Guri i Zi

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 3 Ha, kryesisht në fshatin Rrenc.
 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A. Velipojë

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 60 Ha, kryesisht në fshatrat Ças,Reç (këneta Reçit),Baks i Ri,Luarz.
 • Tokë e pakultivuar 15 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhë 45 Ha
 1. Ka shkarje dherash në rrugën Baks –Rrjoll. Bashkia Shkodër po punon një fadromë për pastrimin.

Nj.A.Bërdicë

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 70 Ha, kryesisht në fshatin Trush (fusha e Stomes), e Bërdicë e Madhe
 • Tokë e pakultivuar 30 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 40 Ha
 1. Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

Nj.A.Rrethina

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 10 Ha, në fshati Zues

 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 5 Ha
 • Pemtore 2 Ha

2.Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj, fshati Bardhaj.

Gjithashtu ka rritje të nivelit të ujit nga Liqeni i Shkodrës, në zonën e Livadeve dhe Dobraç.

Ditën e sotme do të fillojë mbështetja me pako ushqimore dhe ushqim për gjënë e gjallë. Për këtë kërkohet mbështetje për të siguruar ushqimin për një periudhë një mujore për gjënë e gjallë dhe për familjet në zonat e përmbytura.

 

Pas