Bota

“Shkallët e shenjta” në Romë rihapen pas 300 vitesh për pelegrinët


               Publikuar në : 16:47 - 14/04/19 |
el ida

Pas 300 vitesh, “Shkallët e shenjta”, një prej vendeve më të famshme të Romës, rikthehet i prekshëm nga pelegrinët.

Një nga vendet më të adhuruara nga krishterët e devotshëm, iu shtrua një restaurimi të nisur verën e shkuar, nën kujdesin e muzeve të Vatikanit. Pas përfundimit të punimeve, druri është hequr, shkallët janë pastruar nga dheu dhe mbetjet, duke rifituar shkëlqimin e dikurshëm.

“Pyesim veten, sa miliona njerëz kanë kaluar këtu? E prej sa kohësh këto shkallë janë ngjitur nga njerëzit, në gjunjë?”, tha At Françesk Guerra.

28 shkallët e mermerit,  për të cilat thuhet që Jezu Krishti i ngjiti për të arritur në sallën e pallatit të Jeruzalemit, ku Ponc Pilati e dënoi me vdekje, mund të admirohen për 60 ditë, e më pas do të mbulohen sërish. Mbyllja e shkallëve u urdhërua për herë të parë nga Papa Inocenco i XIII në vitin 1723.

Sipas rrëfimeve, Jezu Krishti u rrëzua në shkallën e fundit, duke thyer mermerin delikat me gju dhe duke lënë një gjurmë gjaku mbi të. Besimtarët besojnë se, duke prekur tokën ku ka shkelur Jezu Krishti mund të prekin vetë Zotin, e duke ngjitur në gjunjë 28 shkallë do të ndjejnë dhimbjen fizike të birit të Zotit.

Pas