Aktualitet

Rregulla të reja, reagon MEPJ:Çfarë duhet të dini për të udhëtuar në Itali


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 10:21 - 31/07/21 |
Opi Nion

Ministria e Jashtme ka reaguar ditën e sotme lidhur me rregullat e reja që duhet të zbatohen kundër covid-19 për të gjithë ata që duan të udhëtojnë në drejtim të Italisë.

Nga dita e djeshme ështës njoftuar se Italia e ka renditur Shqipërinë në listën D, dhe për këtë arsye para nisjes qytetarët duhet të plotësojnë formularin PLF, dhe të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular.

Bëhet me dije se testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).

Gjithashtu qytetarët në momentin e mbërritjes në Itali, do të duhet të deklarojnë vetizolimin prej 5 ditësh në adresën ku qëndrojnë.

Njoftim i MEPJ:

Duke nisur nga sot, 𝟯𝟭 korrik 2021, të gjithë qytetarët shqiptarë mund të udhëtojnë drejt Italisë, bazuar mbi rregullat e reja.

Ministria italiane e Shëndetësisë, në udhëzimin e saj të fundit, ka bërë të ditur protokollin e ri të lëvizjes edhe për vendet e listës 𝐃, ku bën pjesë Shqipëria. https://bit.ly/3C0HM90

Përpara nisjes duhet plotësuar formulari 𝐏𝐋𝐅. https://app.euplf.eu/#/

Qytetarët duhet të paraqesin në pikat hyrëse të territorit italian tamponin apo testin molekular. Testet do të paraqiten në pikënisje, ndërsa në udhëtimet tranzit ato nuk do të kërkohen (nëse tranziti nuk zgjat më shumë se 72 orë).

𝗚𝗷𝗶𝘁𝗵𝗮𝘀𝗵𝘁𝘂, 𝗾𝘆𝘁𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲̈𝘁 𝘀𝗵𝗾𝗶𝗽𝘁𝗮𝗿𝗲̈, 𝗻𝗲̈ 𝗺𝗼𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗻 𝗲 𝗺𝗯𝗲̈𝗿𝗿𝗶𝘁𝗷𝗲𝘀 𝗻𝗲̈ 𝘁𝗲𝗿𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗻 𝗶𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗱𝘂𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲̈ 𝗱𝗲𝗸𝗹𝗮𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝘃𝗲𝘁𝗲̈𝗶𝘇𝗼𝗹𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗷 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈𝘀𝗵 𝗻𝗲̈ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲̈𝗻 𝗸𝘂 𝗱𝗼 𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈.𝗣𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝘁𝗲̈ 𝗴𝗷𝗶𝘁𝗵𝗲̈ 𝗮𝘁𝗮 𝗾𝗲̈ 𝗾𝗲̈𝗻𝗱𝗿𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗺𝗲̈ 𝗽𝗮𝗸 𝘀𝗲 𝟱 𝗱𝗶𝘁𝗲̈ 𝗱𝗵𝗲 𝗲 𝗱𝗲̈𝘀𝗵𝗺𝗼𝗷𝗻𝗲̈ 𝗸𝗲̈𝘁𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗺𝗲𝘀 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁𝗮𝘃𝗲.

𝗞𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲̈ 𝗾𝗲̈ 𝗽𝗲̈𝗿𝗷𝗮𝘀𝗵𝘁𝗼𝗵𝗲𝗻 𝗻𝗴𝗮 𝗸𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗶 𝗴𝗷𝗲𝗻𝗶 𝗻𝗲̈ 𝗹𝗶𝗻𝗸𝘂𝗻 https://bit.ly/3yiMegR

Përpara çdo udhëtimi jashtë vendit, brenda apo jashtë Bashkimit Evropian, sigurohuni të keni informacionin e duhur për destinacionin tuaj, duke klikuar në adresën e mëposhtme zyrtare të MEPJ-së:

https://punetejashtme.gov.al/…/informacion-mbi-levizjen…

 

Pas