Aktualitet

Përmbytjet/ 1823 ha nën ujë në Shkodër, rruga për në Obot e pakalueshme


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 08:51 - 11/01/21 |
Opi Nion

Moti i keq vijon të shkaktojë probleme në qarkun e Shkodërs. Lidhur me situatën, Bashkia e Shkodrës ka publikuar në “Facebook” bilancin e dëmeve të shkaktuara nga reshjet e shiut.

Sipas njoftimit, në total nën ujë janë 1823 ha, teksa në Obot vijon të mbetet e pakalueshme rruga pasi lartësia e ujit ka arritur deri në 80 cm.

Ndërkohë, problem vijon të jetë gërryerja e nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme dhe nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj.

Njoftimi i Bashkisë së Shkodrës

Informacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 11.01.2021,ora 08.30

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 11.01.2021,ora 08.30, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.36m.(Kuota max 6.30 m)
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30,shënon kuotën 8.58 m.(Kuota max 8.70 m)
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30,shënon kuotën 7.05m. (Kuota max 7.50 m)

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1823 Ha

 1. Tokë e pakultivuar 526 Ha
 2. Foragjere të dyta, jonxhe 1115 Ha
 3. Grurë 95 Ha
 4. Bimë dekorative 80 Ha
 5. Pemtore 7 Ha

Nj.A. Ana e Malit

 1. Vazhdon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta. Rruga e Obotit është e kalushme vetëm me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm.
 2. Ujesjellesi Oblika 1 si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.
 3. UKSH ka furnizuar me uje te pijshëm banore të fshatit Oblikë.
 4. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 950 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë
 • Tokë e pakultivuar 210 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 695 Ha
 • Grurë 40 Ha
 • Pemtore 5 Ha

Nj.A Dajç

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 740 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatrat Dajç,Mushan,Shirq,Suka-Dajç,Pentar), nga të cilat :
 • Tokë e pakultivuar 265 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 340Ha
 • Bimë dekorative 80 Ha
 • Grurë 55 Ha
 1. UKSH ka furnizuar me uje të pijshëm banore të fshatit Oblikë.
 2. Për shkak të rritjes së nivelit të ujit është bllokuar segmenti në vendin e quajtur Urrelat që lidh fshatërat Shirq me Darragjat .

Nj. A. Guri i Zi

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 3 Ha, kryesisht në fshatin Rrenc.
 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A. Velipojë

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 50 Ha, kryesisht në fshatrat Ças,Reç (këneta Reçit),Baks i Ri.
 • Tokë e pakultivuar 15 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhë 35 Ha
 1. Ka shkarje dherash në rrugën Baks –Rrjoll. Bashkia Shkodër po punon një fadromë për pastrimin.

Nj.A Bërdicë

 1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 70 Ha, kryesisht në fshatin Trush (fusha e Stomes), e Bërdicë e Madhe
 • Tokë e pakultivuar 30 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 40 Ha
 1. Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

Nj.A.Rrethina

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 10 Ha, në fshati Zyes

 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 5 Ha
 • Pemtore 2 Ha

2.Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj, fshati Bardhaj.

Gjithashtu ka rritje të nivelit të ujit nga Liqeni i Shkodrës, në zonën e Livadeve dhe Dobraç./ Opinion.al

Pas