Mentor Bokçiu është nga Hasi, por jeton prej më shumë se 20 vjetësh në Londër, por vendosi që vetëm 4 vite më parë të hapte një restorant. “Illyrian Grill House” është një nga restorantet me kuzhinë shqiptare në botë që promovon gatimet tradicionale.
Në një lidhje direkte me emisionin “Opinion” në Tv Klan, Mentori thotë se ideja nisi me dëshirën për të bashkuar sa më shumë shqiptarë dhe ushqimi është ai që i afron. Në restorant është përzgjedhur një menu e larmishme me gatimet vendase.
“Neve kemi zgjedhur një menu të përbashkët nga të gjitha trevat shqiptare. Kemi marrë jufkat e Dibrës me mish pule, tavën e kosit të Elbasanit, fërgesën verore të Tiranës, çervishin e Dibrës, Burrelit a zonave të tjera, kërnackat e Korçës, ushqime të ndryshme, bukë misri, byrek, flinë e veriut. Jemi munduar t’i kombinojmë të gjitha, të paktën nga një ushqim që secili ta gjejë veten”, teksa shton se për njerëzit që nuk i konsumojnë, kanë shtuar disa lloje makaronash, peshk etj.
Mentori shprehet mjaft i kënaqur me ecurinë e restorantit, pasi ka qenë diçka e paparashikuar. Ai zbulon se ideja origjinale ishte një kafene për prindërit që vizitojnë fëmijët e tyre.
Mentor Bokçiu: Neve nuk kemi qenë asnjëri nga vëllezërit apo familja që kemi punuar në kuzhinë. Ne angazhohemi me biznese të tjera, ndërtimin dhe skelën. S’kemi pasur ide fare nga ana e kuzhinës. Mirëpo ajo dëshira për ta bërë një vend të tiillë, sikur vullneti i punës e bëri.
Blendi Fevziu: Si të lindi ideja e parë, si të shkoi ndërmend të bëje restorant? Jam i sigurt, do të të ketë munguar për vete flija.
Mentor Bokçiu: Si ide ka qenë për të bërë një kafe për prindërit tanë që vijnë për vizita atje.
Blendi Fevziu: Se nuk rrinin dot në kafet angeleze.
Mentor Bokçiu: Gjatë punimeve e ndryshuam për restorant familjar që edhe familja të ketë një vend ku të rrijë, edhe prindërit të kenë një vend ku të pijnë një gotë raki apo të ndërrojnë një muhabet me njerëz të tjerë.