Gerald Toska nga “Ferma e Bletëve Toska” është bletar, i cili këtë profesion e ka trashëguar nga i ati. I ftuar në “Opinion” në Tv Klan për të folur mbi prodhimet vendase duke prezantuar edhe mjaltin e produktet e tjera të biznesit të tij, ai zbuloi edhe ca sekrete.
Një nga pyetjet më të shpeshta të konsumatorit është: “mjaltë me apo pa hile?” Bletari më në fund tregon si të dallojmë mjaltin cilësor nga ai industrial.
Blendi Fevziu: Si ta dallojmë ne mjaltin e mirë nga ai mjalti me hile? Këtë më thuaj ti mua. Dëgjojeni e mos më pyesni më se më mbytët me këtë punë! Si dallohet?
Gerald Toska: Mjalti, atë gjë që po thua ti e nxjerr vetëm laboratori.
Blendi Fevziu: Po laborator lëvizës?
Gerald Toska: Atë e nxjerr vetëm laboratori.
Blendi Fevziu: Kur e bëjnë me hile si e bëjnë, çfarë i fusin?
Gerald Toska: Kur e bëjnë me hile, njerëzit faktikisht nuk kanë faj sepse edhe mjalti industrial po qarkullon shumë nëpër treg dhe aty njerëzit i bashkojnë një çikë. Ky mjalti, kur është bio, kur vjen sezoni i dimrit ky ngrin, kurse mjalti industrial nuk ngrin.
Blendi Fevziu: Po ju ngriu mjalti, e keni tamam.
-Ka edhe mjaltë që s’ngrin.
Gerald Toska: Ka mjaltë që s’ngrin, është mjalti i pishës, por në Shqipëri s’ka. Vetëm i gështenjës qëndron që nuk ngrin, por mjalti shumëlulesh, i akacies, i lulediellit ngrin.