Aktualitet

“Meta ka shkelur Kushtetutën, por nuk shkarkohet dot”


               Publikuar në : 16:18 - 24/06/19 |
Geljano Fataj

Ilirian Celibashin, ish-kryetar i KQZ-së dhe konstitucionalist thotë se presidenti Ilir Meta me vendimin e tij për të anuluar datën e zgjedhjeve ka shkelur Kushtetutën, por sipas tij ky akt nuk cilësohet si shkelje e rëndë e Kushtetutës, e rrjedhimisht nuk mund të vijohet me shkarkimin e Presidentit.

“Dekreti për anulimin e zgjedhjeve qartësisht është në mungesë të kompetencave të Presidentit të Republikës. Por gjithsesi, ky nuk është rasti për të ndërmarrë këtë vendim”, tha Celibashi, duke shtuar se “Edhe nëse Gjykata Admistrative, apo edhe ajo Kushtetues do ta cilësonte si një shkelje të Kushtetutës aktin e Metës, në gjykimin tim nuk do ta cilësoja si një shkelje të rëndë”.

Prej ditësh tashmë ka një debat juridik dhe politik për datën e zgjedhjeve, nëse duhet të zhvillohet apo jo procesi më 30 qershor. Një situatë kjo e komplikuar pas aktit të

Presidentit Meta që zhdekretonte datën 30 si ditën e zgjedhjeve dhe botimi i këtij dekreti në Fletoren Zyrtare.

Ndërkohë mazhoranca e cilëson Dekretin e Presidentit Meta si një shkelke të rëndë Kushtetues dhe ka ndërmarrë edhe disa hapa që po shkon drejt një votimi për shkarkimin e tij./ Opinion.al

Pas