Kumbullat normale dhe kumbullat e thara njihen si laksativë natyralë që ndihmojnë në mbrojtjen e zorrëve.
Kumbullat ndihmojnë në mbrojtjen kundër degjenerimit makular. Ngrënia e 3 porcioneve të këtij fruti, ul riskun e plakjes. Mundohuni ta përfshini kumbullën sa më shumë në dietën tuaj e sidomos në mëngjes me drithëra ose në sallata.
Kumbulla ka aftësi të thithë hekurin në trup. Kjo vjen për shkak të vitaminës C që përmban ky frut. Hekuri është i domosdoshëm në krijimin e rruazave të kuqe të gjakut, si dhe në luftimin e anemisë.
Kumbulla eliminon toksinat, ndihmon në jashtëqitje duke ndikuar në një humbje natyrale të peshës. Kumbulla është e pasur në fibra dhe antioksidantë që ndikojnë në një metabolizëm më të mirë të organizmit. Ajo përmban acid citric që parandalon lodhjen dhe ngërçet muskulore.
Kumbulla e ndihmon trupin në mbajtjen e indeve të shëndetshme, si dhe forcon sistemin imunitar. Ajo parandalon të ftohurën dhe gripin, si dhe lufton infeksionet e ndryshme.