Bota

Lista e universiteteve më të mira në botë, cili kryeson


               Publikuar në : 10:06 - 12/09/19 |
el ida

“Universiteti i Oksfordit” është renditur i pari në listën ndërkombëtare të universiteteve më të mira, për të katërtin vit me radhë.

Vlerësimet vjetore të realizuara nga revista, Times Higher Education kanë renditur universitetin amerikan “Instituti i Kalifornisë për Teknologji” në vendin e dytë si dhe “Universiteti Kembrixh” në të tretin.

Mirëpo kësaj here është paralajmëruar se universitetet në Britani kanë vështirësi për të ruajtur vendin e tyre, kundrejt rivalëve globalë. Sipas përpiluesve të listës, Gjermania ka mundësi që të tejkalojë Mbretërinë e Bashkuar, sa u përket universiteteve më të mira në Evropë.

Ndërkaq universitetet amerikane vazhdojnë të dominojnë në renditje botërore pasi shtatë prej tyre gjenden në listën e 10 institucioneve të më të mira. Sipas revistës, ajo që bie në sy është se universitetet e Iranit kanë qenë në mesin e institucioneve që janë ngjitur lart në rënditje në listën e këtij viti.

Lista e 10 universiteteve më të mira në botë:

Universiteti i Oksfordit

Instituti i Kalifornisë për Teknologji

Universitetin Kembrixh

Universiteti i Stanford

Insituti i Massachusetts për Teknologji

Universiteti i Princeton

Universiteti i Harvardit

Universiteti i Yale

University i Chicagos

Imperial College London

Pas