Jo të gjithë personat ditë të gatuajnë qoftë dhe të skuqin patate. Sekretet e gatimit janë të mëdha. Por ekspertët e gatimit japin disa këshilla të vyera. Në rastin konkret ato këshillojnë se si të skuqni patate në furrë në mënyrë perfekte.
Nuk është e nevojshme vetëm prerja në feta e patateve, hedhja e vajit e kripës hurdhave dhe futja në furrë, por sekreti qëndron në bufenë e kuzhinës tuja.
Sipas ekspertëve nga website i ushqimit Greatist.com, ka një përbërës sekret që ju duhet ta përdorni për të bërë patate të skuqura, dhe ai është mielli i misrit.
Me sa duket, ky përbërës ndihmon që të thithi lagështi nga patate, i cili e ndihmon atë të skuqet dhe të marrë shtesë në pjesën e jashtme dhe i lejon që të qëndrojnë e bute. Temperatura është gjithashtu e rëndësishme kur ju skuqni patatet në furrë, e cila duhet të jetë 230 gradë Celsius.