Baret dhe restorantet janë pothuaj të pashmangshme. Duke filluar që te kafeja e mëngjesit, një pushim dreke, apo darkat dhe festat të lokale nate, gjatë gjithë ditës konsmojmë të paktën një produkt nga një bar apo restorant. Ndërsa e bëjmë këtë rrallë herë mendojmë se sa baktere fusim në organizëm prej pijeve dhe ushqimeve që hamë jasht. Sidomos kur është pija e dytë apo e tretë.
Në fakt pijet që porosisim në bare përmbajnë shumë baktere. Sipas kërkimeve të fundit është zbuluar që pija më e mbushur me baktere është pija që porosisim më shpesh. Një gotë ujë për të shoqëruar kafenë ose Coca Cola me një fetë limoni janë burime bakteresh të shumëllojshme.
Studimi përfshinte testimin e 76 limonave nga 21 restorante, dhe zbuloi se 70% e tyre ishin kontaminuar me baktere. Kjo pasi fetat e frutave dhe agrumeve priten paraprakisht për të kursyer kohë në përgatitjen e kokteilit. Kur këto fruta ruhen në temperaturën e dhomës, bëhen një vend i sigurt për bakteret.
Ndërsa studimi nuk përcakton dot burimin e baktereve, aty thuhej se vlen për t’u studiuar edhe ndotja e garniturave të tjera që përdoren për pije si ullij, selino, qershi etj. /Opinion.al