Lëngu i rrushit mbron organizmin nga infarkti dhe hemorragjia cerebrale, por mund te ndihmojë edhe në qetësimin e lëkurës. Kjo sepse rrushi permban polifenole, lende antioksiduese qe e ruajnë lëkurën elastike dhe të lëmuar.
Shkencëtarët pohojnë se nga të gjitha lëngjet e frutave, lëngu i rrushit është më efikasi kundër kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.
Kjo, sepse ai ka nje perqendrim shume te madh antioksidantesh, te cilet neutralizojne “radikalet e lira” qe jane shkaktaret e plakjes dhe lindjes se semundjeve kanceroze.
Rrushi eshte shume i pasur me glukoze, fruktoze, acide organike, kripera minerale, kalium, kalcium, natrium, magnezium, pektine dhe vitamina.
Pikerisht per kete arsye, mjeket e rekomandojne ne rastet e anemive dhe çrregullimeve te sistemit nervor, ne stadet fillestare te tuberkulozit, si dhe ne shume semundje te stomakut dhe zorreve.