Bota

Ish-ministri i drejtësisë në Hungari zëvendëson Komisionerin Hahn


               Publikuar në : 13:00 - 10/09/19 |
Al Do

László Trócsányi, ish ministri i drejtësisë në Hungari do të zëvendësojë Komisionerin Hahn për çështjet e fqinjësisë dhe zgjerimit në Bashkimin Europian.

Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen prezantoi sot strukturën e re të Komisionit për 5 vitet e ardhshme.

“Kolegji i ri do të ketë tetë nënkryetarë, përfshirë Përfaqësuesin e Lartë të Unionit për Politikë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë (Josep Borrell). Nënkryetarët janë përgjegjës për përparësitë kryesore në Udhëzimet Politike. Ata do të drejtojnë punën tonë për çështjet më të rëndësishme gjithëpërfshirëse, siç është Marrëveshja e Gjelbër Evropiane, një Evropë e përshtatshme për epokën dixhitale, një ekonomi që funksionon për njerëzit, duke mbrojtur mënyrën tonë të të jetuarit evropian, një Evropë më të fortë në botë dhe një të re shtytje për demokracinë evropiane. Komisionerët janë në qendër të strukturës së Kolegjit të ri. Ata do të menaxhojnë ekspertizën e dhënë nga Drejtoritë e Përgjithshme” tha Ursula von der Leyen.

László Trócsányi ka lindur më 6 mars 1956 në Budapest. Ai është një avokat, ish gjyqtar, diplomat dhe profesor universiteti. Ai është specializuar në të drejtën kushtetuese, të drejtën evropiane dhe të drejtën krahasuese. Ai ka qenë Ambasadori i Hungarisë në Belgjikë, Luksemburg dhe Francë. Ai ishte gjithashtu anëtar i Komisionit të Venecias të Këshillit të Evropës (2005-2013) dhe anëtar i Gjykatës Kushtetuese Hungareze. Më 6 qershor 2014, ai u emërua Ministër i Drejtësisë në Hungari. Ai ishte kandidati kryesor i listës së partive Fidesz gjatë zgjedhjeve të Parlamentit Evropian për vitin 2019, kur u zgjodh anëtar i Parlamentit Evropian.

Trócsányi është emëruar si Komisioner i BE-së më 9 shtator 2019. Ai ka shprehur interes për të ndjekur politikën evropiane të fqinjësisë dhe zgjerimit, apo bashkëpunimin dhe zhvillimin ndërkombëtar. /Opinion.al

Pas