Opinion.al
Nuk ka rezultat
View All Result
KONTAKT
  • Hyrja
  • Kryesore
  • Aktualitet
    • Politikë
    • Kronikë
    • Sociale
  • Unë shkruaj
  • Komente
  • Bota
  • Sport
  • InstaBIZ
  • OPINION WEB TV
    • Emisionet
    • U tha në Opinion
    • Si u Veshën
  • Life Style
    • Shëndeti
    • Jetë dhe Stil
    • Teknologji
    • Kulturë
Opinion.al
Nuk ka rezultat
View All Result

Gatuani gjelin e detit në mënyrën më të veçantë, recetën e jep Avokatja e Popullit

2017/12/27 at 2:14 PM
në -Jetë dhe Stil
Kohë leximi: 3 min
A A
Gatuani gjelin e detit në mënyrën më të veçantë, recetën e jep Avokatja e Popullit

Jo vetëm për njerëzit e saj të afërt, por edhe për ata që nuk i humbasin rubrikat e gatimit në televizion, pasioni i Avokates së Popullit, Erinda Ballancës, për gatimin është i njohur.


Sot, koha e kufizuar nuk e lejon të rrijë aq sa do donte në kuzhinën e saj të bardhë e të ndriçuar, që mban gjithnjë aromë të mirë keku, o biskotash, por sa herë është e lirë, shfleton librat e saj të gatimit, bën receta të reja e të vjetra.

Në çdo rast, gjithçka është e kuruar me kujdes, nga serviset e deri tek ajo që është më e rëndësishmja, shija! Sot, në prag Krishtlindjesh, Erinda ka ndarë me ne recetën e gjelit të detit që, ashtu siç e bën ajo, është më i miri në botë!

Që receta e këtij gjeli të rezultojë i shkëlqyer, ka disa sekrete. Erinda nuk i ka mbajtur për vete, na i tregoi të gjitha. Përpara se të shkoj për pjekje, gjeli duhet të marinohet. Është pikërisht marinimi dhe temperatura e ulët gjatë pjekjes (duke zgjatur rrjedhimisht, kohën e saj), që e bëjnë gjelin të jetë i butë.

Në rast se mishi i derrit nuk është i preferuari juaj, mund ta zëvendësoni me salsiçe të freskëta viçi. Nëse kjo është opsionale, për avokaten është ‘kusht’ që gjeli të qëndrojë, një natë para sa të gatuhet, në lavamanin e mbushur me një shishe uthull të bardhë dhe ujë. Nëse gjeli është i madh, duhet të vendosim sipër tij një pecetë kuzhine në mënyrë që të marrë lagështinë e marinimit.

Pasi të keni vendosur brenda gjelit mbushjen e përgatitur sipas udhëzimeve të recetës, duhet të qepni pjesët e gjoksit dhe barkut me ndihmën e një gjilpëre të madhe dhe spangoje kuzhine. Gjatë pjekjes së ngadaltë, duhet ta lyejmë me salcë soje, gjalpë dhe Cayene Pepper (pluhur speci të kuq).

Për të kuptuar nëse është pjekur ashtu siç duhet, duhet të bëjmë provën me një shkop shishqebapi duke e zhytur në pjesën e tulit. Nëse lëngu që rrjedh është i qartë, nuk ka shenja gjaku, atëherë gjeli është pjekur siç duhet. Gjysmë ore përpara përfundimit të pjekjes, heqim letrën e aluminit me të cilën e kemi mbështjellë në fillim, dhe e lëmë të marrë ngjyrën e mrekullueshme të kuqërremtë.

Gjel deti i mbushur me salsiçe derri, spinaq dhe mollë derri, spinaq dhe mollë

Koha e përgatitjes: 45 minuta, plus ftohja Koha e pjekjes: 1 orë e 30 minuta 280 kalori për racion për 8 persona 224 kalori për racion për 10 persona;

Përbërësit për 8-10 racione: Dy lugë gjelle vaj 150 gramë qepë të grira hollë 225 gramë spinaq i freskët; i prerë në copa nëse gjethet janë të mëdha 2 mollë të qëruara, të pastruara dhe të prera në copa të mëdha 450 gramë mish derri i grirë dhe i përpunuar Lëkura e grirë në rende e një limoni Një lugë gjelle trumzë, e grirë hollë 100 gramë thërrime buke 2 vezë të mëdha, të rrahura Kripë dhe piper i zi i freskët

Përgatitja: 1. Ngrohni vajin në tigan, shtoni qepët dhe skuqini për 10 minuta derisa të zbuten. Rrisni nxehtësinë, shtoni spinaqin dhe skuqeni derisa qullet. 2. Shtoni mollët dhe skuqini për 2-3 minuta duke i trazuar. Lërini të ftohen. Sapo përbërja të ftohet, përziejeni me mishin e grirë të derrit, me lëkurën e limonit, trumzën, thërrimet e bukës dhe vezët. Mbushja e mishit mund të jetë e ngrirë, ose të jetë bërë gati dy ditë përpara dhe të jetë mbajtur në frigorifer. 3. Gatuajeni gjelin, pasi të keni vendosur brenda tij mbushjen e parapërgatitur, në një tepsi të lyer me gjalpë të mbuluar me letër kuzhine në 180 gradë celsius për një orë e gjysmë, ose derisa të piqet edhe brenda.

Etiketa: gatimrecete


Ju sugjerojmë

Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 9 gusht 2025

9 Gusht, 2025 8:30 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 8 gusht 2025

8 Gusht, 2025 8:27 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 7 gusht 2025

7 Gusht, 2025 8:15 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 6 gusht 2025

6 Gusht, 2025 8:05 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 1 gusht 2025

1 Gusht, 2025 8:12 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 31 korrik 2025

31 Korrik, 2025 8:15 am
Horoskopi ditor, 2 janar 2025
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 26 korrik 2025

26 Korrik, 2025 8:13 am
Evropianët kanë pasur dikur lëkurë dhe flokë të errëta
-Jetë dhe Stil

Evropianët kanë pasur dikur lëkurë dhe flokë të errëta

23 Korrik, 2025 8:46 am
Horoskopi, 2 maj 2022
-Jetë dhe Stil

Horoskopi për ditën e sotme, 22 korrik 2025

22 Korrik, 2025 8:12 am
“Konflikte dhe tradhti në fund të korrikut”, astrologia paralajmëron shenjat
-Jetë dhe Stil

“Konflikte dhe tradhti në fund të korrikut”, astrologia paralajmëron shenjat

18 Korrik, 2025 1:57 pm
Para
Ç’kërkonin patentat e Tahirit pranë 800 mijë eurove në Elbasan?

Ish-ministri Tahiri tërheq pasaportën te Krimet e Rënda

Vdekja e Florenc Beqirajt, Meta interesohet për sjelljen sa më parë të trupit

Video/ Trupi i pajetë i Florenc Beqirajt del nga morgu në Marsejë

Gjergj Kastrioti – princit të Tarentes : Ja kush janë shqiptarët e mi

Poeti më i rëndësishëm Francez i shek.XVI: Imitoni Skënderbeun, o francezë
















TE FUNDIT

Milani në shenjën e shqiptarëve, Igli Tare mahnit me transferimet

Milani në shenjën e shqiptarëve, Igli Tare mahnit me transferimet
10 Gusht, 2025

Milani ka gjetur heronjtë e rinj, që japin shpresë për të ardhmen. Nga manovrat e Igli Tares në merkato, te...

Lexo më shumë

Dy boksierë japonezë humbin jetën pas dueleve në të njëjtin event sportiv

Dy boksierë japonezë humbin jetën pas dueleve në të njëjtin event sportiv
10 Gusht, 2025

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur gjatë një ndeshje boksi në Japoni. Sipas mediave të huaja mësohet se dy boksierë...

Lexo më shumë

Vera shton rastet me infeksione në lëkurë

Vera shton rastet me infeksione në lëkurë
10 Gusht, 2025

Rrezet e diellit, temperaturat e larta dhe frekuentimi i plazhit, sjell edhe shtim të rasteve me problemet në lëkurë. Sipas...

Lexo më shumë

Zjarret në vend/Vengu: Flotës do i bashkohen dhe ndihma nga ndërkombëtarët

Zjarret në vend/Vengu: Flotës do i bashkohen dhe ndihma nga ndërkombëtarët
10 Gusht, 2025

Ministri i Mbrojtjes, Pirro Vengu ka njoftuar se Forcat e Armatosura, zjarrfikëse dhe ato të Policisë janë angazhuar për të...

Lexo më shumë
Opinion.al

Kategoritë

Kryesore

Aktualitet

Unë Shkruaj

Komente

Bota 

Sport 

Instabiz

Opinion Web Tv

Lifestyle

Galeri

Rreth Nesh

ON AIR: E hene – E marte – E merkure – 22:15 E ejnte – 21:00

OPINION nga Blendi Fevziu. Emisioni politik me i ndjekur dhe me i preferuar ne ekranet shqiptare.
“Opinion” vjen ne kater takime cdo jave – e hene, e marte, e merkure dhe takimi tradicional i te ejntes mbrema.
Cdo jave ne studion e Tv Klan, komente, analiza, debate, komente, intervista, personazhe, deshmi dhe fakte konkrete. Ngjarjet me te fundit dhe me te rendesishme ne jeten politike dhe sociale te vendit, me debatet, opinionet dhe analizat e te ftuarve ne studio.
Salloni i politikes dhe aktualitetit hap dyert 4 mbremje ne jave, per te degjuar opinionet e politikaneve dhe analisteve. Padron i shtepise, gazetari dhe analisti Blendi Fevziu.

Të gjitha të drejtat e rezervuara Opinion ©2025
Dev By Techzero1.com

Nuk ka rezultat
View All Result
  • Hyrja
  • Kryesore
  • Aktualitet
    • Politikë
    • Kronikë
    • Sociale
  • Unë shkruaj
  • Komente
  • Bota
  • Sport
  • InstaBIZ
  • OPINION WEB TV
    • Emisionet
    • U tha në Opinion
    • Si u Veshën
  • Life Style
    • Shëndeti
    • Jetë dhe Stil
    • Teknologji
    • Kulturë

Të gjitha të drejtat e rezervuara Opinion ©2025
Dev By Techzero1.com