Arrat
Arrat janë të pasura me biotinë, vitamina E, si dhe aminoacide omega 3. ‘Po ashtu janë të pasura edhe me sasi të madhe të bakrit’, thotë eksperti i flokëve Madeleine Preston.
Vezët
‘Sa herë të mendoni për vezët, imagjinoni maskat e flokëve’, thotë Allison. ‘Ato përmbajnë substanca që ndikojnë në rritjen e flokëve, përfshirë proteina, vitamina D dhe B. Biotina ndihmon prodhimin e keratinës që shton forcën dhe elasticitetin e flokëve.
Guacat e detit largojnë zbokthin
Nëse vuani nga lëkura e thatë e kokës atëherë duhet fajësuar mungesën e zinkut. ‘Ajo që shumë femra e mendojnë gabimisht është se zbokthi vjen si pasojë e mungesës së mineraleve’, thotë Allison. ‘Zinku ndihmon funksionimin e sekretimit të vajrave në flokulat e flokëve’. Guacat e detit janë burim i fortë zinkut, por edhe farat e kungullit ndihmojnë në këtë drejtim.
Qulli për flokë të ripërtërirë
Me kalimin e viteve, flokët bëhet të brishta dhe të dobëta, e një nga arsyet është rënia e nivelit të substancës silicë. Ky mineral është mjaft i rëndësishëm për ruajtjen e ekuilibrit të hormoneve. Tërshëra është burimi më i mirë, prandaj, pse të mos e hani një tas qull çdo mëngjes?
Specat e kuq parandalojnë të çarat e flokëve
Vitamina C mbron flokët nga dëmtimet që mund t’i shkaktojnë radikalët e lirë. ‘Është e rëndësishme për prodhimin e sebumit dhe të kolagjenit’, thotë Allison. ‘Flokët e tharë dhe majat e çara janë shenjë se nuk furnizoheni me sasi të mjaftuar me vitamina C’. Specat e kuq janë burim i duhur, pastaj portokajtë, dredhëzat, domatet dhe brokoli./Kosova sot