Aktualitet

Emrat/ Zgjidhen 3 anëtarët e rinj të Këshillit të Lartë të Prokurorisë


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 15:45 - 15/10/21 |
Opi Nion

Janë zgjedhur këtë të premte 3 anëtarët e rinj të Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Në mbledhjen e zhvilluar morën pjesë 209 prokurorë të të gjitha niveleve dhe nga votimi rezultoi se prokurorët zgjodhën Sokol Stojanin nga Prokuroria e Përgjithshme, Ludovik Dodaj nga Prokuroria e Apelit Durrës, Zeqir Hoda nga Prokuroria e Tiranës.

Njoftimi: 

U zhvillua sot Mbledhja e Përgjithshme e Prokurorëve e shpallur nga Prokurori i Përgjithshëm bazuar në ligjin 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” për zgjedhjen e anëtarëve prokurorë në Këshillin e Lartë të Prokurorisë (KLP), për tre anëtarë. Sipas listës emërore të nënshkruar në mbledhje morën pjesë 209 prokurorë të të gjitha niveleve.

-Nga votimi për kandidatin prokuror të Prokurorisë së Përgjithshme komisioni shpalli fitues në përputhje me nenin 115/5 të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” kandidatin Sokol Stojani, i cili ka marë195 vota, 14 vota ishin të pavlefshme.

-Nga votimi për kandidatin prokuror të prokurorive të Apelit komisioni shpalli fitues në përputhje me nenin 115/5 të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë”kandidatin Ludovik Dodaj ka marë 192 vota, 17 vota ishin të pavlefshme.

-Nga votimi për kandidatin prokuror të prokurorive të shkallëve të para rezultoi se kandidati Zeqir Hoda ka marë numrin me të lartë të votave dhe shpallet fitues në përputhje me nenin 115/5 të ligjit nr. 115/2016 “Për organet e qeverisjes së sistemit të drejtësisë” sipas renditjes së mëposhtme:

5 vota u shpallën të pavlefshme.

Pas