Aktualitet

EMRAT/ Shpallen kandidatët për Këshillin e Lartë Gjyqësor


Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 16:48 - 10/09/21 |
Opi Nion

Gjykata e Lartë ka shpallur ditën e sotme zyrtarisht listën e kandidatëve që plotësojnë kushtet ligjore për t’u zgjedhur anëtar të Këshillit të Lartë Gjyqësor.

Mësohet se ngaGjykata e Lartë kandidatët janë Asim Vokshi dhe Klodian Kurushi

Nga Gjykatat e Apeleve: Vojsava Osmanaj – Gjykata e Apelit Shkodër dhe Ridvan Hado – Gjykata e Apelit Tiranë

Nga Gjykatat e Rretheve Gjyqësore: Manjola Xhaxho – Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe Irena Plaku – Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë.

Në bazë të parashikimeve ligjore, Këshilli i Lartë Gjyqësor është organ kolegjial i përbërë nga 11 (njëmbëdhjetë) anëtarë, të cilët shërbejnë në detyrë me kohë të plotë.

Prej këtyre, 6 (gjashtë) anëtarë të Këshillit janë gjyqtarë nga të gjitha nivelet e pushtetit gjyqësor, nga të cilët; 1 anëtar nga Gjykata e Lartë, 2 anëtarë nga Gjykatat e Apelit; dhe 3 anëtarë nga Gjykatat e Rretheve Gjyqësore.

Pas