Ne të gjithë e duam mikrovalen dhe shumica prej nesh e kanë në shtëpi për të thjeshtuar punën kur vjen puna për të ngrohur një pjatë gjellë dhe shkrirë sa më shpejt mishin për ta gatuar.
Mikrovala në SHBA përdoret prej më shumë se 30 vjetësh, dhe e ka transformuar shoqërinë dhe mënyrën se si ne e shohim ushqimin. Por këtu vjen pyetja 1 milion dollarëshe: A janë mikrovalat opsioni më i mirë për ushqim të shëndetshëm?
Dhe përgjigja është – jo.
Një mikrovalë përdor një formë rrezatimi jojonizues. Rrezatimi jonizues ndryshon natyrën elektromagnetike të atomeve, ose i jonizon ato. RrezetX, rrezatimi gama, dhe mjekësia bërthamore (CT, Swallows barium, dhe mammograms) janë lloje të rrezatimit jonizues.
Ushqimi që ne hamë duke u futur në mikrovale goditet nga valët me frekuencë të lartë të ngrohjes, dhe disa njerëz argumentojnë se ky rrezatim mund të jetë shumë i dëmshëm për shëndetin.
Ja sëmundjet me të shpeshta që shkakton mikrovala:
Insomnia – ju duhet të dini që kjo pajisje ndikon dhe shkakton dëme në tru
Humbja e vlerave ushqyese – ne të gjithë e dimë se kur ju përdorni mikrovalën, i vrisni të gjitha shijet ndaj ushqimit.
Lodhje – mikrovala mund të jetë shkak për lodhje dhe obezitetin
Kancer – rrezatimi nga mikrovala grumbullon në trupin e njeriut qeliza kanceroze dhe mund të jetë shkak për kancerin.
Eliminon antioksidantët