Vaji i ullirit
Ky vaj është një ndër më të shëndetshmit nga yndyrat. Ekspertët pajtohen se përdorimi i tij mund të parandalojë disa sëmundje që lidhen me plakjen. Vaji i ullirit ul shtypjen e gjakut, pakëson rrezikun nga sëmundjet e zemrës dhe mund të jetë efektiv në luftën kundër kancerit. Po ashtu ndikon pozitivisht në lëkurë. Përmban përbërës kundër inflamacioneve që ruajnë elasticitetin e lëkurës dhe pakësojnë rrezikun nga djegiet e diellit.
Perimet
Perimet janë të pasura me nutriente, e që njëkohësisht përmbajnë sasi të vogël të kalorive. Po ashtu, janë të pasura me antioksidues, të cilët falë efektit të fortë të tyre pakësojnë rrezikun për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës dhe kanceri. Po ashtu, perimet janë të pasura me vitamina C, i cili është shumë i rëndësishëm për krijimin e kolagjenit.
Farat e lirit
Farat e lirit pothuajse kanë një ndikim magjik në organizmin e njeriut. Ulin nivelin e kolesterolit të keq, ekuilibrojnë sheqerin në gjak, mbrojnë nga kanceri dhe kanceri i gjirit dhe i prostatës. Hulumtimet kanë treguar se femrat që kanë konsumuar farat e lirit për dymbëdhjetë javë rresht kishin lëkurë më të pastër dhe më të hidratuar.
Shega
Shega është e pasur me fosfor, kalium, kalcium dhe hekur, e përmban edhe vitamina B3 (niacinë) dhe vitamina B1, B2, B6 dhe B5. Shumë studime kanë vërtetuar se bëhet fjalë për një nga pemët më të shëndetshme në botë, shkaku i ndikimit pozitiv në sistemin kardiovaskular, si dhe në sistemin nervor dhe të eshtrave. Është vërtetuar se konsumimi ditor i shegës ndihmon edhe në uljen e shtypjes së lartë të gjakut.
Avokado
Avokado ka veti të shumta shëruese. Mbron nga kanceri i gjirit dhe ai i prostatës, si dhe është burim i pasur me vitamina E. Është një prodhim me vlerë që merret nga avokado, bëhet fjalë për vajin e tij, i cili është shumë i kujdesshëm për kujdesin e lëkurës. Po ashtu, shumë kuzhinierë e përdorin në vend të vajit të ullirit në përgatitjen e gjellëve.
Domatet
Vetitë shëruese gjenden para së gjithash në fryt, që është i pasur me vitamina C, karotenoide, vitamina B1, por ka edhe vitamina E. Me vitaminat në fryt dhe një sasi të madhe të manganit që e përmban, përmban edhe hekur dhe bakër. Lëngu nga domatet ul shtypjen e lartë të gjakut, shton sekretimin e lëngjeve tretëse në lukth dhe në zorrë, lehtëson tretjen.