Krahasuar me uthullën e distiluar, ajo e fermentuara është pak më e ëmbël dhe i ofron organizmit shumë përfitime, ndonëse disa prej tyre shkenca nuk i ka provuar ende. Për shembull, uthulla e mollës nuk përmban aq shumë fibra sa njerëzit pretendojnë. Acidi acetik i uthullës së mollës mund të luftojë bakteret. Në fakt, acidi acetik është një antiseptik që përdoret për të ndaluar shumimin e baktereve duke përfshirë streptokoket dhe stafilokoket.
Është vërtetuar se uthulla e mollës është efektive në kurimin e pacientëve me diabet të tipit 2 duke ulur nivelin e sheqerit në gjak me 34%.Pret oreksin.
Uthulla e mollës ndihmon në përthithjen e lëndve ushqyese nga sistemi tretës, por përpara se ta pini uthullën e mollës për t’u dobësuar duhet të dini 3 gjëra.
1. Pijeni atë pas një vakti
Nëse ju do e pini uthullën e mollës para ngrënies, mund të ndjeni të përziera.
2. Mund të veprojë si laksativ natyror.
3. Mund t’ju digë fyti gjatë pirjes.
Nuk mund ta pini uthullën e mollës shqeto ndaj do ishte mirë ta përzienit një lugë gjelle uihtull molle në një gotë me ujë.