Aktualitet

Biznesmenit iu sekuestruan pasuritë/ GJKKO: Janë subjekt i ligjit “Antimafia”Bëhu pjesë e Grupit Zyrtar të Opinion.al
>> KËTU <<
               Publikuar në : 11:17 - 29/07/22 |
Opi Nion

Është zbardhur vendimi i gjykatës së Posaçme kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për sekuestrimin e pasurive të biznesmenit Anton Gjinaj.

Sipas gjykatës pasuritë e sekuestruara janë objekt i ligjit antimafia. Për 23 pasuritë sekuestruara gjykata ka dalë më përfundimin se ekzistojnë prova se këto pasuri janë përfituar në mënyrë te kundërligjshme.

“Personat që i posedojnë këto prona, të ardhurat e përfituara në mënyrë të ligjshme i kanë më të vogla nga vlera e pronave që disponojnë”-thotë gjykata.

Gjithashtu në vendimin e gjykatës thuhet se ka arsye të bazuara për të besuar se këto prona mund te tjetërsohen tek persona të tjerë me qëllim që ato mos te konfiskohen.

23 pasuritë e sekuestruara i kalojnë agjencisë së administrimit të aseteve të sekuestruara.

Anton Gjinaj, i cili njihet edhe me emrin Pashuk Gjini rezulton i dënuar në Spanjë në 2010 me 8 vite e 9 muaj burg për veprën penale të trafikimit të lëndëve narkotike në kuadër të grupit të strukturuar kriminal.

Pasuritë e sekuestruara janë:

 1. Shoqëria “ALESIO – 2014” shpk, me NIPT Nr. L41713003M, me datë themelimi 08.05.2014 dhe datë regjistrimi 13.05.2014, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
  2. Shoqëria “DEIZI – M” shpk, me NIPT Nr. L82212004G, me datë themelimi 22.09.2018 dhe datë regjistrimi 12.10.2018, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
  3. Shoqëria “POLYSTYRENE (EPS) MANUFACTURER” shpk, me NIPT Nr. L81811014B, me datë themelimi 04.06.2018 dhe datë regjistrimi 11.06.2018, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
  4. Shoqëria “FORALB ALABASTER” shpk, me NIPT Nr. J62903844I, me datë themelimi 04.11.1994 dhe datë regjistrimi 08.11.1994, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
  5. Shoqëria “XYZ 08” shpk, me NIPT Nr. K92110004Q, me datë themelimi 18.02.2008 dhe datë regjistrimi 10.09.2008, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
  6. Shoqëria “GARDEN RESIDENCE TURDIU” shpk, me NIPT Nr. L91425024V, me datë themelimi 21.02.2019 dhe datë regjistrimi 25.02.2019, me formë ligjore të shoqërisë “Shpk”.
 2. Pasuri me sipërfaqe totale 1 290 m2, e llojit truall nga e cila 246 m2 ndërtesë, me adresë Tiranë.
 3. Pasuri me sipërfaqe totale 120 m2, e llojit apartament, me adresë, Laprakë, Tiranë.
  9. Pasuri me sipërfaqe totale 301.5 m2, e llojit truall nga e cila 246 m2 ndërtesë, me adresë Tiranë.
  10. Pasuri me sipërfaqe totale 1 680 m2, e llojit arë, me adresë Marikaj, Tiranë.
  11. Pasuri me sipërfaqe totale 6 530 m2, e llojit arë, me adresë Tiranë.
  12. Pasuri me sipërfaqe totale 5 560 m2, e llojit arë, me adresë Marikaj, Tiranë.
  13. Pasuri me sipërfaqe totale 3 930 m2, e llojit arë, me adresë Marikaj, Tiranë.
  14. Pasuri me sipërfaqe totale 1 670 m2, e llojit arë, me adresë Marikaj, Tiranë.
  15. Pasuri me sipërfaqe totale 480 m2, e llojit truall, me adresë Tiranë.
  16. Pasuri me sipërfaqe totale 84.4 m2, e llojit ndërtesë, me adresë Tiranë.
  17. Pasuri me sipërfaqe totale 57.8 m2, e llojit ndërtesë, me adresë Tiranë.
  18. Pasuri me sipërfaqe totale 2 092.4 m2, e llojit truall, me adresë Lundër, Tiranë.
  19. Pasuri me sipërfaqe totale 700 m2, e llojit arë, me adresë Marikaj, Tiranë.
  20. Automjet i tipit autoveturë, e markës “Merceds-Benz”, modeli CLS320CDI.
  21. Automjet i tipit autoveturë, e markës “Merceds-Benz”, modeli G 63 AMG.
  22. Automjet i tipit autoveturë, e markës “Merceds-Benz”, modeli GLE 400 d 4MATIC Coupe.
  23. Automjet i tipit autoveturë, e markës “VOLKSËAGEN”, modeli “GOLF”.

Pas