Nëse jeni konsumatorë të mirë të mishit, pula duhet te jetë patjetër pjesë e dietës suaj ushqimore. Kjo pasi, perveç mundësive të gatimit të saj në pjata të ndryshme dhe plot shije, mishi i pulës konsiderohet si me i shëndetshmi krahasuar me mishin e kuq.
Nese ende nuk jeni te bindur, ja ku keni disa arsye perse duhet te konsumoni me shume mishin e bardhe:
- Shendet te mire te kockave
Pula permban minerale si kalciumi dhe fosfori te cilat ndikojne ne shendetin e mire te kockave. Gjithashtu eshte nje burim i mire seleniumi I cili ndihmon ne reduktimin e rrezikut te shfaqjes se artritit ne nje moment me te vone te jetes.
- Proteina
Mishi i pules eshte nje nder burimet me te mira te lin-it (nje proteine yndyrore). Te konsumosh mishin e pules ndihmon ne nje zhvillim me te shpejte dhe te mire te muskujve.
- Lufton te ftohtin dhe gripin
Shume njerez ndihen me mire, pas konsumimit te supes se pules, e cila ndihmon ne permiresimin e gjendjes gripale. Eshte e provuar se supa e pules ndihmon ne pastrimin e mukozes te traktit respirator, e cila shkakton bllokim te aparatit te frymemarrjes. Gjithashtu supa e pules mund te sheroje dhimbjen e fytit.
- Nje anti – depresant natyral
Mishi i pules eshte nje burim shume I mire tripofani, I cili eshte nje amino acid qe lehteson gjendjen psikologjike. Pula rrit nivelin e serotonines ne tru, ne kete menyre ndihmon ne permiresimin e humorit dhe lehteson shqetesimet me gjumin.
- Shendet te mire te zemres
Mishi i pules permban gjithashtu vitamine B6, e cila ul nivelin e homicitines. Homocitina eshte nje amino acid qe shkakton semundje kardiovaskulare, nese eshte ne nivele te larta. Gjithashtu acidi yndyror, omega 3-esh, te cilat gjenden ne mishin e pules, ndihmojne ne reduktimin e sasise se triglicerideve, pra reduktojne krijimin e pllakave ne muret arteriale./Jeto.al