- Vaji i ullirit Lambda kushton 50.00 paund dhe është një produkt cilësor grek
- Uthulla Balsamik. Njihet si flori i zi i Modenës, sepse prodhohet pikërisht në këtë qytet të Italisë. Një shishe e kësaj uthulle që ka në përbërje të saj rrush, kushton 100 dollarë.
- Kafja “Civet”. Aryeja sepse kjo kafe është shumë e shtrenjtë është sepse ajo fermentohet nga stomaku i maceve dhe është shumë herë më e butë se të gjitha llojet e kafeve. Kjo gjendet në Tajlandë.
- Pjeprat Yubari. Rriten në Japoni dhe jane shumë herë më të shijshëm dhe të ëmbël se pjeprat që konsumojmë ne. Një prej tyre kushton 50-100 dollarë.
- Bostani i zi. Edhe ky frut prodhohet në Japoni dhe e kanë cilësuar si bostanin më të ëmbël në botë.
- Bagel është një lloj buke jo e çfarëdoshme, por shumë e shtrenjtë. Ajo është bërë për herë të parë nga chef-i njujorkez, Frank Tajugue dhe është një nga ushqimet më të shtrenjta. Në përbërje të saj ka boronica.
- Vanilja. Kjo lule ose bimë është shumë e shtrenjtë, ajo varion deri në 100 dollarë.
- Një gram shafron kushton 120 dollarë, mendojeni vet sa i shtrenjtë është.
- Kërpudhat Matsutake gjenden në pyll në gjilpërat e pishave.
- Zhardhoku i bardhë i kërpudhave
- Haviari i cili mendohet se vjen nga deti Kaspik, kushton më shumë se 1000 dollarë. Ai tregtohet ne kuti floriri 24 karat.
- Ari dekorues, padyshim që nuk mund të hahet por e bën shumë të bukur pjatën që iu serviret në restorante. Jo të gjitha restorantet kanë mundësi të përdorin këtë produkt pasi ai është shumë i shtrenjtë, 1200 dollarë.