-Jetë dhe Stil, -Shëndeti, Metro

Zbulimi tronditës/ Alkooli shkakton 6 lloje kanceri. Sa të rrezikuar jeni?

Sa më shumë alkool të pini, aq më shumë ka gjasë që të diagnostikoheni me një nga 6 llojet e kancerit. Ky eshte paralajmërimi i onkologëve amerikane.

Konsumimi i alkoolit, madje edhe në sasi të vogla është përgjegjës për 5% të vdekjeve nga kanceri.

Shoqata Amerikane e Onkologjisë Klinike ka këshilluar amerikanët që të ulin sasinë e konsumit të alkooleve pasi në këtë mënyrë mbrohen nga kanceri i mëlçisë,i pankreasit, i stomakut, i gjirit, i gojës dhe kolisteroli.

Zbuluesit rekomandojnë që gratë duhet të pinë maksimumi 8 gota në javë e ndërsa burrat rreth 14 gota në javë.

Një statistikë e fundit e publikuar nga JAMA Psychiatry raporton se rreth 73% e amerikaneve konsumojnë rregullisht alkool.

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko