-U tha në Opinion

Video/ “Opinion”/ Çfarë shkruan mediat e huaja për martesën e Mbretit Zog

               Publikuar në : 11:33 - 07/10/16 |
root

Dasma e Mbretit Ahmet Zog me konteshën, Geranldina Apponyi, ishte padyshim një prej evenimenteve më të rëndësishme të historisë së monarkisë Shqiptare. Më 27 prill 1938, Shqipëria u bë kryefjalë e mediave botërore fal martesës.

The Ëashington Daily Neës shkruante në atë kohë:

“Tiranë, Shqipëri, 27 prill. Profetësia e një fallxhoreje cigane u përmbush sot kur 21 vjeçarja, kontesha hungarezo-amerikane, Geranldina Apponyi u bë mbretëreshë. Nusja e Ahmet Zogut, 42 vjeç, mbret i Shqiptarëve.”

Por edhe Vatikani kishte qëndrimet e tij zyrtarë për martesën e Zogut. Dëgjoni se çfarë thoshte Papa dhe media të tjera në atë kohë për martesën e Mbretit.

Pas