-Destinacione, Metro, Travel

Video/ Danubi, lumi më spektakolar në Evropë

Lumi Danub përshkon 10 vende evropiane dhe katër kryeqytete të njohura botërore. Roli histori i tij mbetet si një ind lidhës kulturor midis Lindjes e Perëndimit dhe një korridori kryesor të transportit në kontinent.

danubb

Danubi është thuajse lumi më i gjatë evropian dhe ndër më spektakularët në botë. Origjinën e ka nga “Pylli i Zi” në Gjermani dhe rrjedh nga bashkimi i dy lumenjve më të vegjël.

Lumi kalon përmes Evropës Qendrore dhe Lindore, derisa derdhet në Detin e Zi nëpërmjet Deltës së Danubit, që shtrihet mes Rumanisë dhe Ukrainës. /Telegrafi/

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko