-Jetë dhe Stil, Metro

Vajza, kujdes kujt i dërgoni foto nudo

…ndryshe nga një mashkull i papjekur që kërkon t’iu shfrytëzojë.

Në ditët e sotme personazhet vip (kryesisht femra) mbushin portalet dhe janë tema e ditës nëse dikush publikon fotot e tyre private nudo.  Duket njësoj sikur disa njerëz që marrin fotografi nudo në celularët e tyre nuk kanë parë asnjëherë një grua të zhveshur … ose nuk kanë asnjë ide se si funksionon interneti.

Nuk është se interneti nuk është plot me femra të bukura të cilat me dashje ndajnë fotografi të tilla me persona të ndryshëm, dhe nuk kanë mëdyshje të tregojnë trupat e tyre. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se femrat e tjera duhet të bëjnë të njëjtën gjë ose që duhet të fajësohen për dërgimin e fotografive nudo për njerëzit që zgjedhin.

Sido që të jetë, pasi dikush i ndan me botën këto foto, femrat kthehen në viktima dhe iu duhet të përballen me “turpin” që I ndjek. E gjithë kjo sepse mashkulli që I besuan nuk veproi në një mënyrë të pandershme. Kështu ka dy kategori meshkujsh, ata që janë të matur dhe e kuptojnë rëndësinë e intimitetit si dhe ata që kërkojnë të të shfrytëzojnë në çdo mënyrë të mundshme. Ja 4 veprime që një mashkull I matur nuk do bëntë asnjëherë:

I mban fotot për vete, ndërkohë që tjetri i ka ndarë me miqtë e tij.
Është e kuptueshme sa emocionuese është fakti se merr foto nudo për kënaqësi seksuale, por çfarë kuptimi ka t’i ndash ato me miqtë? Thjesht tradhëtoni besimin që ajo ka ndaj jush.

Respekton intimitetin e saj, kurse tjetri i mban për “hakmarrje”
Kjo nuk duhet të thuhet, por ndonjëherë është e nevojshme të theksohet. Mos përdorni aktet e saj si mënyrë hakmarrëse, nëse gjërat nuk shkojnë mirë mes jush.

Merr masa paraprake, kurse tjetri I le të shfaqura kudo ku dikush mund t’i shohë
Çfarë kënaqsie mund të marrësh prej këtij veprimi?

I fshin fotot nëse ajo ia kërkon,  kurse tjetri shtyp “send” kur gjithçka merr fund
Respketo dëshirat e saj, edhe pse ajo nuk mund ta kuptojnë asnjëhrë që keni bërë veprimin e duhur.

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko