-Shëndeti, Metro, Te Fundit

Studimi i ri: Kjo është “mosha ideale” për të lindur fëmijën e parë

Të risësh një fëmijë është periudha më e bukur e jetës së çdo femre por njëkohësisht edhe ndër më të vështirat, pavarësisht moshës. Shkencëtarët kanë zbuluar “moshën perfekte” se kur duhet të bëheni nënë.

Sipas studimit të fundit thuhet se mosha ideale është ajo 35 vjeç. Mosha kur një grua lind fëmijën e parë sa vetë dhe rritet, dhe kjo nuk ka lidhje vetëm me trendin e momentit.

Gratë te të 30-at dhe 40-at janë më tepër të sigurta dhe kanë rregulluar karrierën profesionale si dhe jetën private, shkruan opinion.al.

Historikisht të lindësh në moshën 35 vjeçare është konsideruar risk, megjithatë shkencëtarët në universitetin e Kalifornisë së Jugut kanë zbuluar benefitet e të lindurit në këtë moshë.

Në studim u përfshinë 830 gra pas menopauzës dhe u testuan në planifikim, perceptimin visual, memorien, përqëndrimin, vëmendjen, etj.

Studiuesit zbuluar se gratë që kishin fëmijën e parë para moshën 24 vjeçare kishin performancë më të mirë se ato që kishin lindur nga 15 deri në 24 vjeç.

Ajo është e lidhur me rritjen e hormoneve gjatë shtatzënisë, estrogjenit dhe progesterone të cilat mendohet të ketë një ndikim pozitiv në kimin e trurit dhe funksionin, veçanërisht në qoftë se shtatzënia e fundit ka ndodhur në një moshë të vonë./opinion.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko