-U tha në Opinion

Siguria ushqimore, Thanasi: Qytetarët të kërkojnë certifikatën e sigurisë


               Publikuar në : 22:28 - 07/11/18 |
b.f

Çdo ditë në Shqipëri skadojnë me qindra ton ushqime.

Ligji i detyron bizneset që ushqimet e skaduara t’i depozitojnë pranë Autoritetit Kombëtar të Ushqimit (AKU), i cili duhet t’i asgjesojë ato.

Dhurata Thanasi nga “Luga e Argjendë”, deklaroi se qytetarët duhet të kërkojnë analizën e produkteve që konsumojnë. Sipas saj, qytetarët duhet t’a shndërrojnë në kulturë kërkesën e analizave.

Ne u bëjmë të gjitha analizat nga AKU dhe nuk pranojmë asnjë produkt ushqimor të paanalizuar nga institucioni përkatës. Ne mbajmë certifikatën në murë dhe e publikojmë një fakt të tillë”, deklaroi Thanasi.

Pas