-Jetë dhe Stil

Si të flirtoni pa prishur raportin në çift?


               Publikuar në : 17:56 - 13/06/18 |
b.f

Të flirtosh ndoshta është njerëzore, por të tradhtosh është një tjetër gjë: zbuloni rregullat për të luajtur pa rrezikuar marrëdhënien. U ka ndodhur të gjithëve: një vështrim pak më shumë se zakonisht, një buzëqeshje shumë më elokuente, një mesazh midis shakasë dhe intimitetit: mos e merrni me frikë, bëhet fjalë ende për një lojë dhe nuk rrezikon soliditetin e çiftit. Por, nëse kjo çon në diçka më shumë, nëse flirtimi merr përsipër dhe bëhet një ortek i pandalshëm, rreziku i rrënimit dhe minimit të marrëdhënies sonë ekziston. Këtu është një manual i vogël, për të flirtuar pa tradhtuar, që është: me qëllim të mirë…

Në fund të fundit, kujt nuk i pëlqen? Të ndihesh e dëshiruar dhe e kërkuar, të kesh dëshirë për risi dhe nevojë për konfirmim, duke filluar që tek ankesat në seks: qetësohuni, është njerëzore dhe sigurisht nuk është një mëkat. Sidoqoftë, mund të fillojmë edhe pa qëllim të flirtojmë me fqinjin e tavolinës së punës, me babanë e shokut të klasës së fëmijës, me një të huaj që e kemi takuar në palestër.

Çdo gjë në fillim është absolutisht e pafajshme dhe pa motive të mëvonshme, por për të mbetur kështu, është e nevojshme që të keni pak kujdes, para se të jeni në krahët e tjetrit dhe të përfundoni duke tradhtuar trajnerin tuaj.

Në fillim: bëjmë një përpjekje për të kujtuar. Duke u kthyer dhe duke kujtuar se si filloi historia me partnerin tonë aktual, ne mund ta kuptojmë lehtë se si kaluam nga një flirt i thjeshtë në diçka më shumë. Sepse në fillim ndoshta nuk e kishim vërejtur, por pastaj e kemi braktisur veten dhe kemi kaluar lehtësisht në diçka tjetër. Megjithatë, siç e dimë të gjithë, dashuria kalon nëpër faza të ndryshme dhe fluturat në stomak lënë gradualisht hapësirë për një ndjenjë më të thellë dhe ndoshta më pak përfshirëse. Rutina, stresi, faturat për të paguar me siguri nuk ndihmojnë: kjo është arsyeja pse dalëngadalë ndalojmë të jemi tërheqës dhe seksi, duke braktisur plotësisht idenë e flirtimit. Por, para se të të rizbulojmë dridhjet me dikë tjetër, përpiqemi të kthehemi seksi për partnerin tonë: joshja është një art që merret me përvojën dhe moshën dhe se nuk duhet të ndalosh kurrë së ushtruari.

Bëni zgjedhjen e duhur: nëse nuk mund të heqim dorë nga ideja e flirtimit, të paktën përpiqemi ta bëjmë me kritere. Për shembull, duhet të shmangim flirtimin me njerëz që kanë ndjenja për ne, sepse ata nuk mund të jenë të kënaqur me atë (pak) që ne jemi të gatshëm t’u japim atyre. Edhe flirtimi më klasik me shefin duhet të përjashtohet në mënyrë kategorike: implikimet në punë mund të jenë shumë të pakëndshme kur ne lodhemi së flirtuari. Në vend të kësaj, ne vendosim në krye të listës të huajt, prej të cilëve ne importojmë pothuajse zero ose miq, të cilët nuk kanë asnjë motiv të mëvonshëm dhe që i kemi të besueshëm.

Moduli i hershëm në rebus: ah, sa mençuri kishin një kohë! Është pikërisht kështu: ekziston një mënyrë e drejtë për gjithçka. Përtej karakterit të secilit, pak a shumë të ekstravertuar, pak a shumë të turpshëm, gjëja e rëndësishme është që të kemi shumë të qarta kufijtë që kemi vendosur para se të kalojmë pragun e pikës së kthimit. Të ndihemi të dëshiruar rrit vetëvlerësimin tonë, por ekzagjerimi mund të rrezikojë marrëdhënien: më mirë të mos e tejkalojmë, edhe për shkak se partneri ynë e meriton respektin, edhe nëse nuk e kupton. Besnikëria dhe sinqeriteti janë gjithmonë të domosdoshme.

Kujdes ndaj ziles: qartësia nuk duhet të ndalojë kurrë së shoqëruari kur ne flirtojmë. Nëse duam ta kuptojmë se flirtimi nuk kufizohet vetëm në shkëmbimin e shkurtër të fjalëve apo mesazheve provokuese, edhe nëse është modest, një zile alarmi duhet menjëherë të na informojë se ne po ndryshojmë kursin dhe po shkojmë përpara. Le të pyesim veten pa frikë se çfarë ndiejmë saktësisht dhe çfarë duam që të ndodhë. Nëse përgjigjja është se ky person na intereson, ne jemi një hap larg nga humnerat. Le të shkojmë me këmbët tona të plumbit dhe mos harrojmë kurrë të bëjmë një analizë të asaj që ne po e rrezikojmë seriozisht. Parandalimi është më i mirë se kurimi.

Reciprociteti: nëse, pasi jeni parë dhe keni vendosur se ka kufij të qartë , ne jemi të vetëdijshëm se flirtimi nuk përbën krim, ne jemi të gatshëm ta pranojmë që nuk kemi vetëm ne të drejtë ta bëjmë këtë. Ajo që bëjmë ne, duhet të jetë edhe për partnerin tonë, por në këtë moment nuk do të kemi të drejtë të dimë pse dhe me kë, as të bërtasim në tradhti. A jemi vërtet të gatshëm ta pranojmë? Po, sepse kur veprimi fillon prej nesh duket më pak e më pak e rëndësishme dhe serioze se kur ne e vuajmë atë nga ana jonë.

Pas