Aktualitet

Tritol shtyllës, reagon OST: Akt i rëndë kriminal me pasoja të mëdha


               Publikuar në : 11:29 - 07/01/19 |
b.f

Operatori i Sistemit te Transmetimit (OST) bëri të ditur se vendosja e eksplozivit ka demtuar nje nga kembet e shtylles te linjes te tensionit te larte 400kV, Tirana2 – Podgorice, ne Fushe Kruje.

Aktualisht, Njesite speciale te OST jane duke nderhyre per te shmangur stakimin e kesaj linje qe do kishte pasoja shume te renda ne furnizimin me energji elektrike ne vend.

Flukset e energjise qe injektohen ne kete linje sot jane 50% e konsumit ne gjithe vendin.

OST denon kete akt te rende kriminal dhe ka kryer veprimet proceduriale ne organet e drejtesise me synim gjetjen e autoreve dhe venien e tyre para pergjegjesise.

Pas