Te Fundit

Shqipëria promovohet nga një tjetër blog i njohur ndërkombëtar: Çfarë duhet të vizitoni


               Publikuar në : 09:57 - 23/10/17 |
E SH

“Oh Shqipëria! Sikurse vendet e tjera në Ballkan, ne kishim dëgjuar vetëm për historinë politike të Shqipërisë dhe nuk kishim pritshmëri të mëdha.

Por tani mund të themi me siguri se është një nga vendet tona të preferuara dhe nuk mund të flasim mjaftueshëm për të gjitha gjërat e shkëlqyera për të bërë në Shqipëri.”

Kështu e nis artikullin blogu i njohur Travel of Book Packer, i cili flet për natyrën e bukur shqiptare, qytetet kryesore, dhe e vë theksin tek ato pjesë të trashëgimisë botërore të UNESCO.

“Natyra në Shqipëri është fenomenale, duke përfshirë malet, lumenjtë, liqenet dhe disa nga plazhet më të bukura në botë. Ka shumë qytete të vjetra të trashëgimisë botërore të UNESCO-s dhe çmime qesharake të përballueshme. Shqipëria është destinacion i vërtetë pushimi”, – vijon artikulli.

Blogerët shkruajnë se kaluan katër javë në një udhëtim rrugor në Ballkan dhe këshillojnë shumëllojshmërinë e gjërave të mrekullueshme për të bërë në Shqipëri. Ja lista e “detyrueshme” sipas artikullit:

 1. Vizito Thethin dhe Valbonën
 2. Vizito Kalanë e Rozafës në Shkodër
 3. Pi birrë në një bar të Tiranës
 4. Vizito muzeun e një Bunkeri të Braktisur
 5. Merr teleferikun për të parë të gjithë Tiranën
 6. Kampe në plazhet më të bukura të Shqipërisë
 7. Vizito plazhet që mund të shëtisësh në to
 8. Vizito Beratin, Qytetin e Një mbi Një Dritareve
 9. Bukuritë e Gjirokastrës, qytetit të gurit
 10. Banjot termale të Bënjës janë për të mos u humbur
 11. Përjeto pamjet e fshatrave të vogla teksa udhëton me makinë
 12. Ha byrek (për mëngjes, drekë, darkë)
 13. Noto në ujërat më të kristalta të Jugut
 14. Ha të paktën 10 lloje Trileçeje
 15. Ha ushqime deti të freskëta, të shijshme dhe të lira
 16. Vizito Shkollën e Parë Shqipe në Korçë
 17. Vizito Korçën e bukur
 18. Vështro bunkerët kudo
 19. Merr një traget përgjatë liqenit të Komanit
 20. Vizito Syrin e Kaltër

Monitor

Pas