-Jetë dhe Stil, -Shëndeti, Metro, Te Fundit

Shokuese, përdorimi i telefonave “smart” rrit rrezikun e përhapjes së parazitëve te fëmijët

Një studim i ri britanik ka dalë në konkluzionin se përdorimi masiv i paisjeve smart te fëmijët mund të bëjë që ata t’i ngjisin njëri-tjetrit parazitët.  Sipas Oxford University Hospitals NHS, 200 fëmijë të cilët janë marrë në studim u zbulua se shanci i tyre për tu prekur nga parazitet ishte rritur me 8.2% më tepër se sate fëmijët që nuk kishin një paisje smart. Kjo për arsye se qëndrimi afër me njëri tjetrin për të parë në smartfone rrit rrezikun.

Sipas specialistëve, numri i personave i fëmijëve që kanë parazit, është shtuar së tepërmi kohët e fundit dhe kjo mendohet të jetë për arsyen se rrijnë shumë ngjitur me njëri-tjetrin për shkak të pajisjeve të tilla. Në shqip: Opinion.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko