-Kulturë, Metro, Te Fundit

Shkrimet e hershme/ Ja si uronin shqiptarët vitin e ri në 1901

Ky është një urim në gjuhën shqipe shkruar në vitin e ri 1901.

Moti i ri 1901:

Motin e ri per shume vjet,

Ne e presim me gezime,

Te mira shume sjellt sivjet,

Qofte me shume fitime.

Me shendet e jet te gjate,

Gjith bijte e Shqiperise,

Sjellt bereqet e drithe,

Dhe shkolla te diturise,

Shkolla me gjuhen tone,

Te mbushet tere Shqiperia,

Zot i madh siç e ka thene,

Ne gjithe librat e tija.

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko