-Shëndeti, Metro, Te Fundit

Sëmundja që ka princesha Kate mund të rrezikojë fëmijën e saj të tretë

Kate Middleton ka deklaruar edhe më parë se vuan nga një sidnromë e cila prek të paktën 1 % të nënave shtatzën në botë. Ajo quhet hyperemesis gravidarum dhe është një nga simptomat më të besdisshme për sa i përket shtatzënisë. HG shkakon të vjella ekstreme sidomos në mëngjes, shoqeruar këto edhe gjatë pjesës tjetër të ditës.

Kate ka vuajtur nga kjo simptomë edhe gjatë dy shtatzënive të mëparshme, dhe gjithmonë ka qenë nën kontroll mjeksor të detajuar. Ndryshe nga të vjellat e zakonshme të shtatzënisë, HG nuk largohet me kohën pork a shumë gjasa të përkeqësohet. Disa femra kanë deklaruar se mund të përjetojnë deri në 50 të vjella në ditë.

Kate dhe Ëilliam janë të shqetësuar pasi falë kësaj sëmundje, mund të ndodhë që nëna të dehidratohet dhe kjo shkakton tharjen e lëngut amniotic, që mund të shkaktojë anomali te fëmija. Rrisku tjetër është që nëna të humbasë peshë, dhe fëmija të lind më i vogël se normalja. /Opinion.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko