-Shëndeti, Metro

Rrushi, shpëtimtari i dhëmbëve tuaj!

Një përbërës natyral i gjetur tek rrushi, thuhet se forcon dhëmbët dhe parandalon prishjen e tyre.

Këtë përfundim ka nxjerrë një studim i ri, ku shkencëtarët pohojnë se konsumimi i rrushit mund të ndalojë njerëzit nga humbja e dhëmbëve, pasi i forcon ata duke iu dhënë atyre ‘’jetë më të gjatë’’.

Ekstrakti i farës së rrushit – një nënprodukt i industrisë së verës që mund të blihet nga dyqanet e ushqimit të shëndetshëm – ka qenë prej kohësh i lidhur me përfitimet shëndetësore si funksioni i përmirësimit të zemrës dhe qarkullimi më i mirë.

Tani substanca mund të zvogëlojë nxjerrjen e dhëmbëve duke rritur jetëgjatësinë e mbushjeve të përbërë-rrëshirë – ose mbushjet me dhëmbë – të cilat zakonisht zgjasin vetëm 5-7 vjet.

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko