Kryesore

Raporti i ministrisë së Arsimit për UT: Rektori Koni ka shkaktuar dëme financiare dhe shkelje ligji


               Publikuar në : 16:09 - 14/04/18 |
rel d

Ministria e Arsimit përmes një raporti  konfirmon për shkelje ligji dhe dëme financiare për Universitetin e Tiranës. Grupi i punës i përbërë nga Alqi Kushi, Mirela Bimo, Jeton Shehu, Iva Beliu dhe Bledar Biçoku, kanë arritur në këtë rezultat, sipas tyre Universitetin e Tiranës ka problematika të administrimit të brendshëm, kryesisht nëpërmjet bllokimit të procedurës së brendshme të protokollimit, delegimit dhe vulosjes se praktikave shkresore, duke sjell konfuzion në ushtrimin e funksioneve nga të gjitha organet dhe autoritetet drejtuese të këtij institucioni.

Gjithashtu në raport konstatohen dhe shkarkimet të stafit të UT-së të kryer në kundërshtim me ligjin. Në raport thuhet se  Rektori Mynyr Koni ka mungesë bashkëpunimi dhe mosmarrëveshje me administratën ku përfshihen dhe drejtuesit kryesorë.

Pas