-Jetë dhe Stil, -Shëndeti, Metro, Te Fundit

Pini verë përpara gjumit për të humbur disa kile

Ju thonë shpesh që një nga faktorët kryesorë të kileve të tepërta është konsumi i alkoolit. Por ja që shkencëtarët e Universitetit Washington State kanë zbuluar se konsumi i një gote verë përpara gjumit ju ndihmon në reduktimin e disa kileve. Kjo falë një substance të ndodhur në verën e kuqe që quhet resveratrol dhe që ndihmon në eliminimin e dhjamit.

Oraret e vona dhe vera e kuqe janë një komponent i mirë për humbjen në peshë, dhe kjo është e provuar shkencërisht. Por kujdes, nëse e teproni me gotat e verës, atëherë dhjami nuk reduktohet aspak, por ndodh e kundërta. E gjitha kjo ka të bëjë me mënyrën se si ju pini verë dhe me sasinë e konsumuar. Edhe mjekët e rekomandojnë një gotë verë në ditë./Opinion.al

 

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko