-U tha në Opinion, Aktualitet, Te Fundit

Përgjigjen mjekët/ Deri në cilat vlera të temperaturës, duhen përdorur preparatet për uljen e saj?

Në emisionin Opinion janë dhënë edhe disa konsulta në lidhje me shenjat e sëmundjes së gripit që mund të pllakosin një person. Në këtë rast, pyetjes: Deri në cilat vlera të temperaturës, duhen përdorur preparatet për uljen e saj dhe në çfarë shpeshtie? Mjekët janë përgjigjur si më poshtë vijon.

Mjeku Edi Tushe, nënvizoi se 38-39 është e pëlqyeshme tek fëmija. Ndërsa, Pëllumb Pipero tha se personalisht iu rekomandoj pacientëve se deri në 38 e gjysmë u them të marrin lëngje. Mbi 38 e gjysmë, për të rriturit, duhet të marrin antiperiotikë çdo katër deri në gjashtë orë. Nëse temperatura nuk bie, pra zgjat deri në tre ditë, i sëmuri duhet të shkojë tek mjeku.

Shiko videon:

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko