-Teknologji

Pedofilia virtuale/ 1 në 3 adoleshent ngacmohet seksualisht online

               Publikuar në : 16:49 - 06/12/17 |
E SH

Një e treta e vajzave adoleshente kanë deklaruar se janë ngacmuar të paktën 1 herë seksualisht nëpërmjet mediave online, raporton një studim i fundit nga organizata bamirëse Childnet

Sipas studimit vajzat e grupmoshës 13-17 vjeç kanë një numër më të lartë të ngacmimeve seksuale në krahasim me djemtë, konkretisht 31% kundrejt 11%.

Vajzat e marra në studim kanë raportuar se nëpërmjet rrjeteve sociale kanë marrë dhe kërcënime për përdhunime.

Por jo vetëm kaq adoleshentet kanë deklaruar se ngacmimet seksuale nuk vijnë vetëm nga personat e panjohur por dhe nga të dashurit e tyre të cilët i kërcënojnë që tiu dërgojnë foto intime.

33% e vajzave dhe 14% e djemve raportojnë se janë ngacmuar seksualisht dhe nëpërmjet komenteve në foto që shpërndajnë.

E shumica e komenteve apo ngacmimeve bëhen dhe nga vetë adoleshentet të cilët për tu hakmarrë kundrejt njëri tjetrit hapin profile të rremë.

Ëill Gardner, shefi ekzekutiv i Childrennet e ka konsideruar situatën të rëndë dhe ka të merren masa pasi këto ngacmime seksuale mund të ndryshojnë rrënjësisht jetën e një adoleshenti.

Pas