-Jetë dhe Stil, -Teknologji, Aktualitet, Metro

Një super ide që mund të shpëtojë jetën e miliona njerëzve

Samsung ka sjell një teknologji të avancuar e cila do të ndihmoj në sigurin e transportit dhe makinave.

Çdo shofer ka hasur në një situatë ku është dashur të tejkalojnë një kamion para tyre, dhe zakonisht kamionët dhe mjetet tjera të mëdha e bllokojnë pamjen e rrugës përpara, duke e bërë tejkalimin ekstrem të rrezikshëm.

819555-650-1458821751-Safety_Main819755-650-1458821751-1

Për këtën kanë menduar fatmirësisht, inxhinierët e Samsung, sipas tyre ky problem zgjidhet keshtu, nëse instalohen kamera dhe ekrane në pjesën e pasme të kamionëve.

Kjo teknologji ua mundëson shoferëve prapa kamionëve të kenë pamje të plotë të trafikut përpara kamionit, duke i siguruar ata që tejkalimi i tyre mund të jetë i sigurt, apo i rrezikshëm.

‘Safet Trucks’ do të kenë kamera që punojnë me ËiFi, dhe sipas Samsung, testimet e kësaj teknologjie kanë qenë shumë të suksesshme./opinion.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko