-Kulturë

Nipi i Mbretit Zog i kundërvihet Elia Zaharias: Turp i madh, kundërshtoni projektin e shëmbjes së teatrit


               Publikuar në : 15:38 - 03/07/18 |
E SH

Princi Skender Zogu, nipi i Mbretit Zog ka dale kunder Princeshes Elia Zaharia për Teatrin Kombetar, e cila se fundmi ka hedhur firmën për shembjen e një ndërtese që vetë Mbreti Zog e ka ndërtuar.

Elia Zaharia Zogu, është një nga 65 firmëtarët e peticionit dërguar krerëve të shtetit për ndërtimin e një Teatri të Ri Kombëtar në truallin ku sot ngrihet godina e vjetër e TK-së.

Sigurisht, kjo do të thotë shembja e kësaj të fundit, një godinë që është porositur nga Mbreti Zog I dhe nisi ndërtimin në 1938.

Por pas kesaj ka reaguar menjehere Princ Skender Zogu, nipi i Mbretit Zog i cili u ben thirrje legalisteve te kundershtojne projektin per shembjen e Teatrit Kombetar.

“Ashté turpi madhe me e xhduké njé Shtepin e Kultures que Mbreti e vendosi dhe i dha burse shumé artistve ,njé mundesi vlersimi i artit ne favor té popullit shqiptar”, thote ai.

REAGIMI

Thirrje gjithé Legalitsve ,ju ftojé té kundershtoni projektin e shembjes e Teatrit Kombetar ne Tirané ,prona historik té kohés Mbretit Zog I re i Shqiptarve.Ashté turpi madhe me e xhduké njé Shtepin e Kultures que Mbreti e vendosi dhe i dha burse shumé artistve ,njé mundesi vlersimi i artit ne favor té popullit shqiptar.

I keshillojé autoritetét shqiptare ta shembin Pyramiden e dembshme té Enverit né qender e Tiranes, dhe Teatrin Kombetar ta prezevojné si Myze.. Kjo doté jet nje respekté karshi vlerat e Mbretit Zog.Skender Zogu.

Pas