-U tha në Opinion

Niko Kotherja: Kjo është fotografia e Pavarësisë


               Publikuar në : 17:24 - 29/11/18 |
b.f

Kjo është fotografia e të gjithë delegatëve të mandatuar nga gjithë trevat shqiptare që do nënshkruanin Aktin e Pavarësisë më 28 Nëntor të 1912-ës në Vlorë.

Studiuesi Niko Kotherja tregon për emisionin ‘Opinion’ se nga personazhet që janë në këtë fotografi, ka arritur të indentifikojë vetëm gjysmën e tyre.

Kotherja tha se kjo fotografi duhet të dalë në çdo ekran shqiptar dhe në çdo botim me titullin: Fotografia e Pavarësisë.

Ai tregon se fotografia është shkrepur në javën e themelimit të qeverisë, pra rreth datës 4-5 apo 6 dhjetor.

Pas