-Jetë dhe Stil

Në drekë me shefin? Ja disa këshilla që duhet të ndiqni

               Publikuar në : 19:27 - 13/02/18 |
Gerta

Pas një mëngjesi të gjatë dhe intensive me punë më në fund arrin në kohën e drekës, por këtë herë takimi me shefin nuk ka mbaruar dhe është vendosur të përfundojë para një pjate të bukur të makaronave, dhe diskutimi zhvendoset në tryezë. Nëse dreka me kolegët është një kënaqësi, e mbushur me shaka personale dhe profesionale, mund të përjetoni një ankth dhe frikë me shefin si mysafir. Për t’u ndjerë të qetë, le të zbulojmë së bashku se cilat qëndrime duhet të shmangen dhe si të bëhet situata sa më informale.

Çlirojeni veten dhe merrni një ajër ndryshe nga ai i zyrës: prandaj pushimi i drekës është shumë i dobishëm për të pastruar mendjen dhe për t’u relaksuar pak më shumë.

Nëse, sidoqoftë, angazhimet profesionale nuk janë shterur plotësisht gjatë mëngjesit mund të ndodhë që të duhet t’i vazhdoni bisedat e punës edhe në tavolinë, ku në realitet do të gjejmë më në fund pak relaksim.

Por nëse shefi vendos të bashkohet me ‘brigadën e gëzuar’, mos u shqetësoni: ja se si të dilni fitues para një pjate me makarona me salcë.

Fjalëkalimi: Qetësi: është normale që në bar, në piceri ose në restorant me kolegë, me të cilët keni konfidenca, duke pasur shefin në tavolinë mund të krijojë një klimë të ftohtësisë së akullt, e cila jo vetëm ajo nuk ndihmon tretjen, por gjithashtu ju bën më nervozë. Megjithatë, qetësia do të jetë armë e frikshme për të na bërë të kuptojmë edhe jashtë mureve të ngushta të zyrës. Kështu që vlen shprehja që përdorin anglezët: ‘take it easy’.

Qëndroni në tuajat: Në qoftë se nga njëra anë mund të vlerësohet dhe të sugjerohet fortësia për të krijuar një atmosferë të këndshme dhe të qetë, nga ana tjetër, besimi i tepruar nuk është i këshillueshëm. Le të kujtojmë gjithmonë se ka një kufi të qartë midis punës dhe kohës së lirë, ndërmjet veprimtarisë profesionale dhe jetës private. Po, pra, në një shaka ironike, absolutisht të e keni të ndaluar të ekspozoni veten me fjalë të pista ose tregime të jetës shumë intime apo që nuk i përshtaten vendit.

Rishikoni rregullat e mirësjelljes: Duke mos ditur se si do të shkojë dreka, respektimi i rregullave të tavolinës do të jenë të dobishme. Për të shmangur errësirën (zakonisht ndodh kur veshim një këmishë të bardhë!) Lëmë mënjanë ushqimet që mund të na vënë në siklet: jo spagetit me salcë që mund të spërkat kudo, po në një biftek me perime: të shëndetshme dhe të lehta për t’u ngrënë. Linjat tona na falënderojnë!

“Carpe diem”: Nuk është e thënë me patjetër që dreka me shefin do të jetë e mërzitshme. Mund të zbulojmë se jashtë ambientit të punës shefi është një person i këndshëm, me të cilin nuk është aq keq të kalosh ndonjë orë me të. Ne përfitojmë nga këto mundësi për t’u njohur më shumë me atë se kush është para nesh, për të përmirësuar marrëdhëniet tona profesionale dhe për të mundësuar përdorimin më të mirë të informacionit që do të shfaqet në këto raste.

Pas