-Destinacione, Bota, Te Fundit

Ndërkohë që ne na shqetëson politika, ajo çfarë po ndodh në Tanzani është frikësuese

Ndërkohë që në vendin tonë po luftohet për rregullim të situatës politike dhe ky është shqetësimi aktual, disa vende ‘të prapambetura’, po ndjejnë jashtë mase ndryshimin e kushteve klimatike. Më poshtë janë disa foto qe janë shkrepur ditën e sotme , në Tanzani, për erozionin i cili është duke shkatërruar tokë në këto zona.

Sipas “theguardian” gjatë 10 viteve të fundit, peizazhi i Tanzanisë, Maasai, ka dëshmuar një rritje dramatike të erozionit të tokës dhe shkatërrimin pothuajse total të tokës në shumë zona të përdorura për kullotjen e bagëtive.

Ndërkohë që mbulesa e bimësisë po humbet, shiu shpejt del nga shtresa e sipërme përmes erozionit të fletëve, duke e lënë nëntokën të pambrojtur dhe të ekspozuar. Erozioni i tokës ka pasoja serioze sociale dhe ekonomike. Për njerëzit e  Maasait, kafshët janë një pjesë thelbësore e jetesës dhe kulturës së tyre, të cilët me këto kushte klimatike po zhduken në shifra marramendëse. Me çfarë do të ushqehen njerëzit në Tanzani nëse kjo situatë vazhdon  me këto ritme? /opinion.al

a89607e5-52fd-46fe-aac5-ecde29e831c8ddf7b054-a495-44c4-b96e-272d2dede09ckresd1d86da0-94d5-4237-9972-17152861685106443923-9f53-41d1-ab42-af88b7e30d6452cbc11b-d51f-479b-bb24-999d4a7458d8653b55b0-b88a-494c-ab26-520e084087e079689c7d-0f78-49ff-b93b-e288473073af361d8410-5fb6-485d-a9db-faf8aeb043bfd86d6c52-b382-4afa-a70a-94038753df58

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko