-Teknologji, Metro, Te Fundit

Materialet përbërëse të iPhone, nuk do ta besoni sa pak kushtojnë

1.03 dollarë është vlera e materialeve të iPhone 6-ës e cila ka në përbërje alumimin 31.1 gramë, hidrogjen 5.5 gramë dhe krom 4.9 gramë.

iPhone padyshim është një pajisje e mbivlerësuar nga shumica e përdoruesve, por edhe industria, pasi nuk është asgjë më tepër sesa një kompozim i materialeve tokësore pothuajse të pavlera.

38.5% e iPhone përbëhet nga alumin dhe hekur. Por përdoruesit mendojnë se iPhone kushton një pasuri. Grafiku i paraqitur tregon se prej çfarë materialesh përbëhet iPhone.

Alumini dhe hekuri i telefonit kushtojnë 0.055 dollarë dhe 0.002 dollarë respektivisht, megjithatë mbajtësit e telefonit kanë të drejtë të krenohen nëse e shohin si një navigator ditor, i cili i udhëzon drej takimeve dhe udhëtimeve dhe i ndihmon të rifitojnë sadopak humorin./ypi.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko