-Jetë dhe Stil

Lexoni këto 7 gjëra dhe ndryshoni jetën tuaj!


               Publikuar në : 23:35 - 07/11/18 |
b.f

Përgjithësisht, e keni të vështirë të pranoni dobësitë tuaja dhe e justifikoni veten e të tjerët.

Lind pyetja: Pse jeni ende duke pritur? Ka ardhur koha për t’u përballur me të vërtetën e ashpër të jetës dhe të punoni për veten tuaj. Intv.al ka renditur këto të vërteta interesante që duhet t’i dini, për ta përballuar jetën në mënyrën më të mirë.

1. Askush nuk është shumë i zënë për t’ju përgjigjur

Mbani mend, sipas intv.al njerëzit e gjejnë kohën për ata që vërtet ju intereson. Mos besoni te justifikimet e njerëzve për t’ju shmangur në rastet që ju keni nevojë për ta. Duke e ditur këtë fakt, ju bëheni më të fortë dhe nuk lëndoheni kur njerëzit që vlerësoni ju kthejnë kurrizin.

2. Çdo njeri mendon në fillim për interesin e tij

Edhe njeriu më i dashur që keni, në fillim do mendojë për interesat e veta. Intv.al sqaron se nuk duhet të habiteni për këtë gjë, pasi ky është realiteti i cili ndoshta edhe mund të mos ju pëlqejë. Njerëzit e fortë nuk kanë frikë të thonë: Jo.

3. Është e pamundur t’i bëni të gjithë të lumtur

Sado që mund të përpiqeni për t’i bërë njerëzit që ju rrethojnë të lumtur, nuk do arrini dot. Ky është një mision i pamundur, prandaj fiksojeni këtë gjë. Intv.al shton se vetja juaj është përgjegjëse për lumturinë tuaj, pra lumturia e të tjerëve nuk ju përket juve.

4. Bota nuk ju ka asnjë borxh

Ju mund të jeni një person me shumë vlera dhe keni pritshmëri të mëdha, por bota nuk ka asnjë borxh të dëgjojë ankesat tuaja. Intv.al sjell dy zgjedhje: ta shpenzoni kohën tuaj duke u ankuar pasi meritoni më të mirën, ose të përshateni duke marrë atë që dëshironi.

5. Ju mbrojnë veprimet tuaja, jo mendimet

Intv.al thotë se veprimet kanë më shumë rëndësi sesa mendimet. Ju mund të mendoni gjërat më të mira, por nëse mbeten vetëm mendime, nuk kanë më vlerë. Vënia në praktikë e tyre do bënin diferencën e duhur.

6. Askush nuk mund t’ju mbrojë nga jeta juaj

Në jetë gjithmonë prisni për diçka. Në këtë pritje përfshihet: personi i duhur, një ëndërr që pritet të bëhet realitet, një punë e mirë etj. Kur nuk jeni të lumtur, mendoni se një mrekulli do ju shpëtojë nga çdo gjë. Sipas, intv.al jeta nuk funksionin në këtë mënyrë. Nëse dëshironi të bëni një ndryshim në jetën tuaj, jeni ju që vendosni dhe jo të tjerët.

7. Mos e justifikoni veten tuaj

Gjëja më e lehtë që mund të bëni është të justifikoni veten tuaj. Ju e kaloni jetën tuaj duke e justifikuar veten, në lidhje me kohën dhe pamundësinë për të bërë diçka. Njerëzit e fortë nuk e bëjnë këtë. Ata nuk rrinë gjatë gjithë kohës duke u ankuar, pasi koha për ta është e shtrenjtë.

Pas