-Teknologji

Ky është mesazhi i parë që është dërguar në celular

               Publikuar në : 18:12 - 26/11/17 |
E SH

Teknologjia avancon me hapa të shpejtë dhe sa hap e mbyll sytë, përballemi me risi që ndoshta edhe nuk do të na shkonte mendja. Mbajtja e një aparati celulari tashmë përbën një domosdoshmëri, e shumë kohë më parë shihej edhe si një mjet luksi. E di se çfarë është shkruar në mesazhin e parë para 25 viteve?

Dërgimi i një mesazhi përmes telefonit mbush plot 25 vite. Teksti i parë i dërguar është “Gëzuar Krishtlindjet”.

Mesazhi i parë është dërguar në 3 dhjetor të vitit 1992, nga inxhinieri i Vodafone, Neil Papworth.

Gëzuar Krishtlindjet ishte përmbajtja e tekstit që ai dërgoi nga kompjuteri i tij tek telefoni i një kolegu.

Pas